Menü

Tájékoztatás a koronavírus járvány okozta egészségügyi kockázat mérséklését célzó, a Szomszédok Közérdekű Nyugdíjas Szövetkezeteknél történt intézkedésekről

Tisztelt Partnereink!

Kedves Tagság!

Szövetkezeteink számára legfontosabb a munkát végző tagjainak és partnereinek egészsége, ezért minden Szomszédok ügyfélszolgálat az országban kiemelt figyelmet fordít az egészségügyi irányelvek alkalmazására, a vészhelyzeti protokoll által megfogalmazott ajánlások betartására. Jelen formában szeretnénk tájékoztatni Önöket, hogy a Szomszédok Közérdekű Nyugdíjas Szövetkezeteknél milyen intézkedéseket vezettünk be az utóbbi hetekben.

2020. március 1-től

 1. Minden ügyfélszolgálati irodában rendszeresen, naponta többször fertőtlenítjük azokat az eszközöket, tárgyakat, amelyek potenciáis veszélyforrást jelenthetnek.
 2. Minden ügyfélszolgálati irodában kihelyezésre kerültek kézfertőtlenítő szerek, melyek használatára minden esetben felhívjuk a hozzánk betérő személyek, ügyfelek figyelmét.
 3. Kiemelt figyelmet fordítunk saját kollegáink és a szövetkezeti tagok korona vírussal kapcsolatos tájékoztatására, mind az ügyfélszolgálati irodáinkon, mind a szokásos, kapcsolattartásra kijelölt információs csatornáinkon.

2020. március 16-tól

 1. Az ügyfélszolgálati irodák személyes ügyfélforgalmának minimalizálásának érdekében külön erőforrásokat allokáltunk és telefonos, illetve online ügyfélszolgálatot működtetünk a szövetkezeti tagokkal történtő gördülékeny ügyintézés érdekében.
 2. Előzetesen nyilatkoztatjuk az ügyfélszolgálati irodákba időpontot foglaló tagokat. A személyes ügyintézést nem igénylő ügyeket az online ügyfélszolgálatunkhoz irányítjuk, csökkentve ezzel a megbetegedések kockázatát.
 3. Minden tagunkat igyekszünk a lehető legrövidebb időn belül kérdőív formájában nyilatkoztatni arról, hogy jelent-e bármilyen kockázatot a foglalkoztatása, az előző 30 napban esetlegesen felmerülő tartózkodási helye, személyes kapcsolatai, kórházi ellátása vagy tünetei alapján. Amennyiben egy tag kockázati szempontból érintett, 14 napig nem vállalhat munkát
 4. Minden saját kollégánk esetében felmértük és mérlegeltük annak a kockázatát, hogy potenciális vírushordozó lehet-e, illetve meghoztuk a szükséges intézkedéseket.
 5. Projektvezető és adminisztrációs területen dolgozó munkatársaink home office-ban folytathatják a munkavégzést, ennek következtében mind az ügyfélszolgálati irodákban, mind az Önök telephelyein csak indokolt esetben tartózkodhatnak.
 6. Felfüggesztettünk minden belső tréninget, személyes megbeszélést.

A megelőző intézkedésekkel kapcsolatban minden lehetséges fórumon felhívjuk tagjaink és partnereink figyelmét:

 • Fokozottan figyeljenek arra, hogy beteg, különösen lázas és köhögő munkatárs ne érintkezzen más emberekkel,
 • Fokozottan figyeljenek a személyes higiéniára, biztosítsanak lehetőséget a rendszeres kézmosásra, kézfertőtlenítésre a munkahelyeken,
 • Biztosítsák telephelyükön a fertőzés továbbítására alkalmas eszközök, tárgyak rendszeres fertőtlenítését,
 • Szükség esetén biztosítsanak kellő számú egyéni védőeszközt a munkájukat végző tagok számára,
 • Tartsák be és igyekezzenek betartatni a köhögési etikettet. Használjanak papírzsebkendőt tüsszentéshez is, a használt zsebkendőt mindig dobják ki! A munkaterületeken kellő számú szemetest szíveskedjenek elhelyezni.
 • Kerüljék a testi érintkezéssel járó köszönési formákat (pl. kézfogás, puszi)
 • Szellőztessenek gyakran minden olyan helyiségben, ahol lehetőségük van rá
 • Azoknál a munkaköröknél, ahol megvalósítható, támogassák a saját állományú kollégáknál home office lehetőségét.

A kitöltött egészségügyi kockázati kérdőívek eredményét az Önöknél feladatot ellátó tagjaninkról kérésre rendelkezésre bocsájtjuk. Esetleges kérésük, kérdésük esetén forduljanak bizalommal a kapcsolattartó kollégánkhoz!

A Szomszédok együttműködő partner minden szükségszerű intézkedésben, mely az egészségmegőrzést szolgálja.

Üdvözlettel:
Déli Szomszédok Közérdekű Nyugdíjas Szövetkezet
Északi Szomszédok Közérdekű Nyugdíjas Szövetkezet
Keleti Szomszédok Közérdekű Nyugdíjas Szövetkezet
Pesti Szomszédok Közérdekű Nyugdíjas Szövetkezet

2020. március 16.